Recept:Saftkräm och hallon och vinbär
Saftkräm och hallon och vinbär
Kategorier:
Fler recept med:
Saftkräm är en dansk (rødgrød med fløde) och nordtysk klassiker, ofta på blandade röda sommarbär. Här används hallon och röda vinbär i lika delar.
Ingredienser
För 4 personer
- 300 gram0,6 literhallon
- 300 gram0,3 kgröda vinbär
0,5 liter
- 2 dl170 gramsocker
13,333 msk
40 tsk
- 4 msk12 tskpotatismjöl
48 gram
- 6 dl vatten
- till servering:
- 2 dl vispgrädde
Total tidsåtgång: 1 timme | Arbetstid: 15 minuter
- Rensa och skölj bären.
- Koka upp vattnet, lägg i bären, och låt koka sakta i 10 minuter.
- Häll över allt i en saftsil, och låt rinna ner i en gryta under omkring 30 minuter.
- Rör ner sockret i grytan.
- Rör ut potatismjölet i kallt vatten.
- Ta kastrullen av plattan, och vispa ner redningen. Här kan man eventuellt tillsätta lite vaniljsocker också.
- Strö lite socker på ytan av krämen, och låt den svalna.
Servera kall eller ljummen med vispgrädde. Skållad sötmandel är också ett roligt tillbehör!
Senast uppdaterad 2012-06-03 13:12